Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Valentine-cookies

Valentine-cookies Valentine-cookies Valentine-cookies Valentine-cookies Valentine-cookies Valentine-cookies Valentine-cookies
I morgen er det valentines, og kanskje den aller hyggeligste gaven er den du lager selv?

Lim kjeksen på et hyggelig kort eller bak flere og dekorer dem.
Ofte er det hyggelig å motta noe noen andre har lagt litt omtanke i :)

Disse kjeksene er nydelige alene, fine å pynte med glasur og dufter deilig vanilje.
Perfekt som gave eller når du får gjester.
Holder til ca 24 kjeks

Ingredienser:
0,5 ts vaniljeessens
450 g mel
1,5 ts bakepulver
125 g sukker
125 g smør i terninger
125 g lys sirup
1 stort egg, halvpisket

Fremgangsmåte:
Sikt melet og bakepulveret.
Tilsett sukkeret og miks.
Tilsett smøret. Bruk fingertuppene og gni ingrediensene sammen til deigen er som »brødsmuler»
Når alt smøret er jobbet inn, lag en fordypning i midten av ingrediensene i bollen og tilsett egg,
sirup og vanilje-essens.
Form til en ball.
Avkjøl en halvtimes tid eller frem til du skal bruke deigen.
Dersom du skal bruke den med èn gang, setter du bare i gang med å trykke ut formene du ønsker.

Dekor
Det viktigste er å få til glasuren. For å få den hvit trenger du en kjøkkenmaskin.
Glasuren skal piskes så lenge at den blir ca like tykk i konsistensen som tannpasta.

Ingredienser:
4 eggehviter
900 g melis

Ta 1/3 av glasuren. Bland forskjellige farger av denne delen, gjerne i kraftige farger, dette skal være de bærende strekende på pepperkaken.

Den siste delen gjør du mer flytende. Omtrent som sennep. Denne skal fylles inn i de bærende strekene. Tilsett gjerne mer vann og melis i denne dersom du vil ha mer glasur enn det som er igjen, og miks forskjellige farger, gjerne dusere enn hva du gjorde på den første delen av glasuren.

Legg i sprøyteposer, og la kreativiteten flomme : )

Når du har lagt linjene du ønsker ytterst, venter du 5 minutter før du fyller med den mer flytende glasuren.
Når denne har stivnet kan du lage mønster på toppen igjen med den stive.
Dersom du ønsker at det skal flyte inn i hverandre bruker du først en flytende, og tilsetter for eksempel små prikker med en ny flytende på toppen for å få det til å gli inn i hverandre.

Lykke til : )

Hvasynes Du?

*