Sjokoladecupcakes

DSCF1680 DSCF1682 DSCF1683

Disse sjokoladecupcakesene er helt fantastiske!
Røren smeller du sammen i en fei, og frostingen lager du mens cupcakesene steker.

Oppskrift cupcakes:
200 g smør
200 g kokesjokolade
2 ts vaniljesukker
260 g sukker
4 egg
2 dl seter-rømme
200 g mel
0,5 ts natron
1 ts bakepulver
2 toppede ss kakaopulver

# Smelt smør og sjokolade sammen.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, tilsett rømmen, eggene og sjokoladeblandingen.
Stek i ca 20 minutter på 180 grader

Oppskrift frosting:
260 g smør
75 g melis
300 g sjokolade
20 g kakaopulver
0,3 dl kokende vann
# Smelt sjokoladen i vannbad, og sett til avkjøling. Miks melis og smør til det er fluffy.
Bland det kokende vannet og kakaopulveret.
# Vend inn den smeltede sjokoladen og kakaopulvermassen når det er avkjølt. Du kan tilsette litt philadelphia i kremen dersom du skulle ha dette liggende og synes det er digg, men pass på å ikke mikse for mye da vannet kan komme ut av osten og gjør at hele frostingen kollapser.
Frostingen blir rennende og trenger en liten stund i kjøleskapet før den er klar.
# Fyll en sprøytepose og bruk en tip du liker. Jeg brukte wilton 1M, la press ned mot midten, slapp opp litt og dyttet ned igjen mens jeg holdt hånden på samme sted.
Lykke til :)

Comments

  1. Jeg skal lage disse i barnebursdag på søndag og lurte på om glasuren kan bli for «mørk sjokolade» i smaken for barna? Kan jeg evt bytte ut litt av kakaopulveret med mer melis?

    • bakeadmin says:

      Hei Vibeke!
      Den passer bra til barn også, jeg tror ikke de vil synes den er for mørk.
      Dersom du vil ha den mindre mørk kan du tilsette kremfløte og piske den litt, samt tilsette mer melis slik du sier :)
      Lykke til :)

Hvasynes Du?

*