Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Sitronkremterte med fluffy marengs

bilde 3bilde 1Syrlig sitron med søt, fluffy, brent marengs! Det er så sinnsykt digg! Hvertfall hvis du legger det på et skall av paideig som knaser i munnen i det du tar et tygg! Oppskriften er hentet fra boken Mat og Drikke.

Ingredienser:

Paideig:
100 g smør
200 g hvetemel
1 egg
1 ss vann
1 ss melis

Fremgangsmåte paideig:
# Alle ingrediensene kjøres sammen i en food processor, pakkes i cling film go settles till side for å vile kjøig i 30 minter. Deretter kjevler du deign tynt og trekker den ut i èn terteform eller mange små.

# Fyll erter eller lignende oppi aluminiumsfolie eller bakepapir og legg i bunnen slik at den holder fasongen under steking. Stekes på over og undervarme i 160 c i 20-30 min.

Fyll:
120 g presset sitronsaft
150 g egg
180 g sukker
200 g usaltet smør i terninger

Fremgangsmåte fyll:
# Ha alle ingrediensene i en stålbolle, sett den over en kjele med kokende vann, og pisk massen underveis til den tykner.

# Avkjøl og hell over i terteformen, sett den kjølig i hvertfall en halvtime så den setter seg.

Marengs:
115 g eggehviter
60 g sukker
60 g melis

Fremgangsmåte marengs:
# Ha eggehvite og sukker i en helt ren stålbolle og miks det stivt.

# Miks inn melis. Pass på at blandingen blir helt stiv før du smører den utover sitronterten, enten med en slikkepott, eller sprøyt den ut med en sprøytepose. Avslutt med å brenne toppen av marengsen med en brenner. Dersom du ikke har dette kan du sette den under forvarmet ovn med grillelementet på fullt i svært kort tid for samme effekt.

bilde 2

Hvasynes Du?

*