Sitronkremterte med fluffy marengs

bilde 3bilde 1Syrlig sitron med søt, fluffy, brent marengs! Det er så sinnsykt digg! Hvertfall hvis du legger det på et skall av paideig som knaser i munnen i det du tar et tygg! Oppskriften er hentet fra boken Mat og Drikke.

Ingredienser:

Paideig:
100 g smør
200 g hvetemel
1 egg
1 ss vann
1 ss melis

Fremgangsmåte paideig:
# Alle ingrediensene kjøres sammen i en food processor, pakkes i cling film go settles till side for å vile kjøig i 30 minter. Deretter kjevler du deign tynt og trekker den ut i èn terteform eller mange små.

# Fyll erter eller lignende oppi aluminiumsfolie eller bakepapir og legg i bunnen slik at den holder fasongen under steking. Stekes på over og undervarme i 160 c i 20-30 min.

Fyll:
120 g presset sitronsaft
150 g egg
180 g sukker
200 g usaltet smør i terninger

Fremgangsmåte fyll:
# Ha alle ingrediensene i en stålbolle, sett den over en kjele med kokende vann, og pisk massen underveis til den tykner.

# Avkjøl og hell over i terteformen, sett den kjølig i hvertfall en halvtime så den setter seg.

Marengs:
115 g eggehviter
60 g sukker
60 g melis

Fremgangsmåte marengs:
# Ha eggehvite og sukker i en helt ren stålbolle og miks det stivt.

# Miks inn melis. Pass på at blandingen blir helt stiv før du smører den utover sitronterten, enten med en slikkepott, eller sprøyt den ut med en sprøytepose. Avslutt med å brenne toppen av marengsen med en brenner. Dersom du ikke har dette kan du sette den under forvarmet ovn med grillelementet på fullt i svært kort tid for samme effekt.

bilde 2

Hvasynes Du?

*