Red Velvet lagkake

bilde 4 bilde 1 bilde 2

Red Velvet Cake er rågodt,
men jeg liker at den smaker litt mer sjokolade enn den tradisjonelle varianten.
Kaken blir ikke like karakteristisk og lysende rød,
men mye av fargen er der fortsatt, bare med litt bedre smak.

Ingredienser Red Velvet kakebunn:
3 dl sukker
2 store eller 3 små egg
3 dl rapsolje
2,5 dl kefir
2 ss rød konditorfarge eller Loraines bakery emulsion
1 ts vaniljeekstrakt
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
3 ss kakao

Ingredienser cream cheese frosting:
500 g philadelphiaost
0,5 dl vaniljesukker
200 g romtemperert smør
600 g melis

Pynt:
Marsipan eller fondant
Gelètube
Konditorfarge

Fremgangsmåte Red Velvet kakebunn:
# Miks sukker og egg til tykk eggedosis. La kjøkkenmaskinen stå å gå noen minutter.
Tilsett rapsolje, kefir og farge, samt vaniljeekstrakt.

# Hell i hvetemel, bakepulver, natron salt og kakao. Miks alt sammen.

# Hell halvparten av røren i en lettoljet form og stek i ovnen i ca 40 minutter. Hvelv ut kaken så toppen  vender ned på kjøkkenbenken med litt plast eller tinfolie under. Slik blir kaken rett også på denne siden.
Gjenta med resten av røren.

# La kakene avkjøle seg før du deler dem i to. Du kan gjerne vente helt til dagen etter, kakene vil bli lettere å dele da.

Fremgangsmåte cream cheese frosting:
# Miks vaniljesukker, romtemperert smør og melis sammen. Tilsett philadelfiaosten til slutt. Mikses den for mye vil den  begynne å slippe vann, og vil derfor blir for slapp til at du kan stable en kake med den.

# Begynn med den nederste bunnen og legg et jevnt lag med ostekremen. Legg på neste bunn og gjør det samme frem til alle bunnene er stablet på toppen av hverandre. Dekk hele kaken med frostingen og sett kaldt. Det er viktig at du legger ned litt tid når du dekker til kaken. Du klarer ikke å skjule eventuelle ujevnheter med marsipanen etterpå dersom du slurver nå.

Fremgangsmåte pynt:
# Kjevle til et stort flak marsipan som du har farget lyserosa. For å gjøre det enklest mulig bør marsipanflaket være dobbelt så stort som kaken. Klapp marsipanen eller fondanten på. Jobb deg ovenfra og ned, la foldene som oppstår legge seg enda lenger ut enn kakesidene.

# Bruk en hjerteform og trykk ut hjerter som du plasserer på hele utsiden av kaken. Trykk ut bokstaver i det du ønsker at det skal stå, og plassèr èn bokstav i hvert hjerte.

# Kjevle ut en bit fondant og stikk ut et hjerte. Ta to spagettistrimler og stikk dette inn i bunnen av hjertet. La dette tørke over natten. Skjær ut en lang  marsipanstrimmel i en annen farge og kutt to spisser på hver side. Lag en bulk i begge ender som folder seg over deler av resten av strimlen. Skriv det du ønsker med en gelèpenn. Når fondanthjertet har stivnet stikker du det ned i kaken og hjertet vil nå stå av seg selv :)

 

Hvasynes Du?

*