It’s a boy

bilde 1 bilde 2 bilde 3

I går skulle jeg i baby shower, og da er det hyggelig å ha med seg noe den som blir overrasket setter pris på. Lille Ola vet det ikke enda, men han fikk en liten kake med navnet sitt på, trukket i marsipan med prikker. Kaken går relativt fort å lage, så hvis man ikke er så god på kakedekorering enda er denne fin å begynne med.

Ingredienser kakebunn:
3 egg
2,5 dl sukker
1,5 dl olje
4 dl kefir
6,5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
400 ml vaniljekrem (i denne oppskirften har jeg kjøpt i butikken)
200 g sjokolade (grovhakket)
Marsipan
Konditorfarge i de fargene du ønsker
Evt. kantbånd

Ingredienser smørkrem:
100 g smør (romtemperert)
150 g margarin (romtemperert)
800 g melis
3-4 ss vann
Bananemuljson (valgfritt)

Fremgangsmåte:
# Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Mikseren kan gjerne gå i fem minutter. Tilsett olje og vaniljekrem. Rør inn.

# Bland alt det tørre og tilsett dette vekselsvis med kefir. Ha i sjokoladebitene. Vend inn med slikkepott.

#Hell røren i en smurt springform. Min var 16 cm i diameter, og 13 cm høy. Stekes i rundt èn time på 180c varmluft. Blir kaken mørk på toppen dekker du den til med sølvfolie. Bruk kakepinnetesten før du tar kaken ut av ovnen. Alle ovner er forskjellige, og steketid vil derfor variere.

# Lag smørkremen.  Bland smør og margarin klumpefritt. Tilsett melis og vann. Jeg hadde i 1-2 ss bananemuljson, men dette er ikke et must.

# Avkjøl kaken og skjær av den øverste delen dersom den ikke er helt rett. Del kaken i tre eller fire, og smør den inn med smørkremen i mellom hvert lag mens du bygger den opp. Dekk så hele kaken med smørkrem, så den er helt jevn. En kake som ikke er jevnt dekket vil ikke bli pen selv når du legger på marsipan, så denne delen er svært viktig. Dersom du ikke får det jevnt setter du den i kjøleskapet så smørkremen blir stiv. Dermed «setter» kaken seg litt og du kan smøre på et lag til med smørkrem for å jevne ut.

# Farg marsipanen med ønsket farge og kjevle den ut. Marsipanen bør være dobbelt så stor som kaken. Dette for å få den jevn på sidene og uten folder. Klapp den jevn rundt, og bruk evt. et verktøy for å glatte den ut.  Kutt nederst og sett på et fint bånd.

# Farg en ny klump med marsipan, kjevle og trykk ut sirkler. Plassèr disse på kaken ved hjelp av litt vann så de limer seg fast. Skriv på navn eller en annen tekst dersom du ønsker dette. Pynt med marsipanbjørn. Jeg fulgte denne enkle fremgangsmetoden her.  Sett et lite hjerte i hendene på bamsen : )

Hvasynes Du?

*