Cupcakes med appelsin

DSCF1754

DSCF1755

Keen på noe snaskens? Lag deg noen digge appelsincupcakes! Sammen med sjokoladefrostingen er de til å dåne av!

Ingredienser: (Nok til 12 cupcakes)
1 dl sukker
80 g smør (romtemperert)
2 egg (romtemperert)
2 dl mel
2 dl melk
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 ss Orange baking emulsion 

Fremgangsmåte cupcakes: 
# Miks smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, pisk gjerne opp mot ett minutt mellom hver gang du tilsetter.

# Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og  tilsett dette og melk vekselsvis til du har en tykk røre.
Ha så i Orange baking emulsion.

# Stek i ovnen på 200c , over og undervarme, i 15 min.

Ingredienser sjokoladefrosting:
3 dl fløte
3 dl sjokoladeknapper
3 ss mykt smør

Fremgangsmåte sjokoladefrosting:
# Kok opp fløten, hell i en bolle og tilsett sjokoladeknappene.
Bland med en slikkepott eller lignende til alle sjokoladeknappene har smeltet.
Tilsett mykt smør og vend dette inn.

# La ganachen avkjøles helt, og pisk den opp en liten stund før du skal pynte cupcakesene.
Legg/sett i kjøleskap for avkjøling i ca 30 min.
Ganachen helles i sprøytepose og legges på innenfra og ut i en sirkel med tippen 1B.
Pynt med en liten sjokoladestang og en søt hvit perle.

 

Hvasynes Du?

*