Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Brannmann Sam kake

bilde 1
bilde 2

For noen uker siden fikk jeg en real utfordring. Ikke fordi utfordringen i seg selv var så uoverkommelig, men fordi jeg klarte å kløne til det jeg hadde forberedt meg så godt på.
Kaken var allerede laget, og jeg skulle bare montere og pynte den.
Ferdig montert måtte jeg rett og slett si meg ganske så fornøyd.
Ikke bare hadde jeg laget sukkerbrød uten egg, jeg hadde også fått den rett og pen, med en god smak. Det var rett og slett trekkingen av kaken jeg skulle få problemer med.

Fordi personen jeg skulle lage den til ikke tålte egg, nøtter eller sjokolade, bestemte jeg meg for å prøve meg på falsk marsipan. Den ble riktig så smidig og fin, og rødfargen jeg hadde engstet meg sånn for var ikke noe problem.
Men da jeg skulle trekke kaken! OH lord! Den bare skle fra hverandre.
Så jeg forsøkte igjen, med litt mer mel. Neida, det gikk ikke. Så jeg lagde sukkerpasta. Helt etter oppskriften.. Den ble så tørr at den så ut som knust bringebærdrops. Så jeg tilsatte mer vann etter litt googling på nettet. Den ble riktig så fin… helt til jeg skulle kjevle ut. Forsøkte å trekke kaken tre ganger, uten hell. Den bare revnet hver gang eller satte seg fast i kjøkkenbenken uansett hvor mye maizena eller hvetemel jeg brukte.
Så jeg dro til Panduro hobby! Der hadde de ferdiglaget sukkerpasta – som ikke kunne kjevles ut og som smakte gummi! Så jeg dro av hele trekket og da kollapset kaken.

Og så var den på’n igjen.

Resultatet ble ok til slutt, her kommer oppskriften : )

Ingredienser
480 g hvetemel
4,5 ts bakepulver
390 gr sukker
4,5 dl melk
180 gr smeltet smør

Fremgangsmåte:
# Smelt smøret. I mellomtiden blander du de tørre ingrediensene.  Tilsett melken og til slutt smøret.

# Hell i en høy form på ca 15 cm.

# Stekes på varmluft i ca 40 min. Dekk over kaken dersom den blir brent.

Fyll:
Frosne bringebær
Banan
Melk
Kremfløte
Fondant (kjøpt på Panduro, eller marsipan dersom det ikke er noen nøtteallergi.)

Fremgangsmåte:
# Skjær kaken i tre lag. Dynk det nederste laget med melk. Legg på bananskiver. Sprøyt på pisket kremfløte. Tilsett bringebær og legg på nytt lokk. Gjør det samme igjen.

# Når alle lagene er stablet, dekk kaken med stivpisket krem.

# Kjevle fondant eller marsipanlokk og trekk kaken. Plassèr et spiselig bilde på toppen og sett bokstaver i front.

 

Lykke til : )

 

 

Hvasynes Du?

*