Til Valentines: Kjærlighetsmakroner med hvit sjokoladeganache

valentines makroner makroner med hvit sokolade

makron med kuler

makron med strøssel

makron

PDSC0105

Jeg har slitt så mange ganger med å få til makroner, og det er, hvertfall for noen, vanskelig å knekke makronkoden;)
Ha gjerne romtempererte egg, de kan gjerne stå ute hele 24 timer før du begynner å lage makronene.
Men det viktigste jeg har erfart, er hvor lenge du »slår» makronrøren når mandelmelet vendes inn.

Ingredienser:
140 g eggehviter (4 store eller 5 små egg ca., anbefaler å veie)
70g finkornet sukker (Har du vanlig sukker, kjører du dette i en blender eller med stavmikseren til det er finmalt, men ikke som melis)
200 g melis
100 g mandelmel
2 gram salt
Konditorfarge (gelebasert)

Fremgangsmåte:
Forhåndsvarm ovnen til 150 grader. Over og undervarme.
Ta eggehvitene og det finkornede sukkeret i en bolle og miks med en kjøkkenmaskin til det er stivt.
Du skal kunne snu bollen på hodet uten at innholdet detter ut.
Tilsett farge på miksen, og visp videre i ca 30 sekunder.

Rosa makroner

Sikt mandelmelet, melisen og saltet to ganger, kast det overflødige.
Fold så dette inn i røren.

Rosa makroner

Det sies at 50 tak er det som skal til for å få den perfekte konsistensen, men se an litt.
Når du løfter  på litt av røren din, skal den dette forsiktig av slikkepotten og gli sakte men sikkert inn i resten av massen.

Rosa makroner

Tar du for mange tak vil røren bli flat, tar du for få vil de ikke ble blanke eller jevne på toppen. Pass på!

Få massen opp i en sprøytepose, og sprøyt ut små sirkler.

Rosa makroner

Med makronmatte blir ting veldig mye enklere.
Når du har laget alle sirklene, tar du tak i brettet de ligger på og dunker det ordentlig ned to ganger på hver side.
(dette forhindrer at de sprekker) Se etter små luftbobler, dette er et godt tegn!

Rosa makroner

La makronene sette seg i minimum 20 minutter. Dette er viktig, så ikke slurve med tiden her.

Rosa makroner

Stek i ovnen i 15 minutter, gjerne med et dobbelt brett under, slik at de ikke brenner seg.
Sjekk at de løsner lett fra brettet, hvis ikke, stek lenger.
Dersom de ser ferdige ut på toppen men er mindre stekte i bunn, flytter du brettet ned til nederste rille, slik at bunnen får litt ekstra varme.

Hvit sjokoladeganache
125 ml fløte
360 gram hvit sjokolade
1 vaniljestang

Snitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene, og legg både dem og vaniljestangen i en kjele.
Kok opp fløten.
Trekk den bort fra platen og tilsett grovhakket sjokolade.
Rør om og la den avkjøle seg, enten på benken, eller i kjøleskap.

Legg ganachen i en sprøytepose og klem ut litt i en liten sirkel på en halv makron.
Trykk den andre halvdelen inntill. Makronen er ferdig, dersom du ikke kjører på med litt ekstra pynt ;)

 

 

Hvasynes Du?

*