Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Oreokake med makroner

PDSC0029 PDSC0033 PDSC0041 PDSC0058 PDSC0067 PDSC0069 PDSC0070
Denne oreokaken er supergod, men porsjonen er ganske stor.
Kaken holder til tre forskjellige former som stables oppå hverandre og er fin og lage til spesielle anledninger.
Del oppskriften i to dersom du bare skal lage en kake :)

Ingredienser: 

Kakebunn:
400 g kokesjokolade
380 g smør
5 dl sukker
8 egg
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver

Krem:
600 g philadelphiaost
4,5 dl kremfløte
300 g hvit sjokolade
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 plater gelatin
150 g oreokjeks

Makronrøre:
140 g eggehviter (4 store eller 5 små egg ca., anbefaler å veie)
70g finkornet sukker (Har du vanlig sukker, kjører du dette i en blender eller
med stavmikseren til det er finmalt, men ikke som melis)
200 g melis
100 g mandelmel
2 gram salt
Konditorfarge (gelebasert)

Smørkrem til montering:
100 g smør
300 g melis
2 ts vaniljesukker
3 ss fløte, melk, juice eller vann.

Fremgangsmåte:
Varm ovnen til 180 grader varmuft og kle tre former med bakepapir i bunnen. Smør sidene.
Smelt smøret i en kasserolle og vend inn sjokolade som er brukket opp.
Visp egg og sukker i en bole og tilsett smørsjokoladen. Bland.
Sikt inn resten av ingrediensene og vend det inn til røren er fri for klumper.

Stek kakene i ovnen. Bruk en pinne for å sjekke når de er ferdige,
ettersom den minste formen vil bli ferdig lenge før den største kaken.
Avkjøl kaken og renskjær kantene. Har de hevet for mye kutter du dem bare.
Snu kakene opp ned, og plasserer dem tilbake i formen igjen.
Brekk opp den hvite sjokoladen til ostekremen og smelt den i vannbad.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann mens du blander fløte, sukker, vaniljesukker og kremost.
Visp sammen til det er en glatt krem.
Løs opp gelatinen i 3 ss varmt vann og bland ostekremen, gelatinen og den smeltede sjokoladen.
Vend inn kjeksen. Bre den ferdige kremen over kakebunnene.
La stå natten over for å stivne.

Lag tre makronrører med forskjellige farger. Makronoppskrift med fremgangsmåte her.
Montèr makronhalvdelene rundt hele kaken,  start med den mørkeste makronfargen nederst og jobb deg oppover.
Jeg børstet de lyseste med glitter.
På toppen kan du gjerne sette 4 hele ferdigmonterte makroner og pynte med for eksempel sitronskall.

Kaken tar litt tid å lage, men er ikke avansert dersom du følger trinnene nøye!
Lykke til : )

Comments

  1. Hei! Denne ser flott ut! Hvilke størrelser har du brukt på formene?

Hvasynes Du?

*