Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Èn oppskrift – tre kaker

bilde 1 bilde 2 bilde 3 bilde 4 bilde 5
Da jeg lagde sukkerbrød her om dagen kunne jeg enten velge å lage 2 stk sukkerbrød, eller jeg kunne lage ett sukkerbrød, og to ting til. Jeg gikk selvfølgelig for det siste, da jeg ikke hadde noe annet jeg skulle bruke dette ekstra sukkerbrødet til. Genialt hvis du skal ha besøk og vil diske opp med litt forskjellig, uten å lage flere rører.

Ingredienser:
Sukkerbrød-røre
2-3 dl melk
1 kremfløtehus (3 dl)
Bringebær (friske eller frosne-tint)
1 banan
Marsipan
Pynt – feks. – gelefarge, konditorfarge, spiselig fargestøv, bånd

Fremgangsmåte:
#Bruk oppskriften på sukkerbrød.  Bred røren utover et bakepapirkledt bakebrett. Stek til røren ikke fester seg på kakepinnen på 170 c, over- og undervarme.

#Ta en rund utstikker og stikk ut så mange sirkler du klarer.  Dynk sirklene med sukkerbrød med melk. Pisk kremfløten. Ta en ss med pisket fløte og bre den utover 2/3 av alle sirklene. Legg på oppskåret banan og bringebær. Legg på en ny sirkel og gjenta. Sett så på den siste sirkelen, som ikke skal ha krem på toppen.

#Nå tar du krem på toppen av alle de monterte «kaketårnene» dine. Smør dem opp langs kanten og på toppen, slik at hele mini-bløtkaken er dekket av krem. Sett i kjøleskapet en halvtimes tid.

#Kjevle marsipanlokk. Jeg kjevler gjerne to tynne lokk til hver kake fremfor ett tykt. Det er MYE enklere å få det pent dersom du trekker dem to ganger. Jo større marsipanlokk du kjevler, jo lettere er det å unnga rynker nederst på kaken. Trekk et bånd rundt kanten nederst og fest det med litt glasur.

#Nå kan du pynte – og det er jo det aller morsomste!  Bli inspirert av meg – eller pynt på din helt egne måte :) Friske, usprøytede blomster gjør seg også fantastisk flott på toppen av hver kake.

Hvasynes Du?

*