Pikekyss med litt glam

bilde 1 bilde 2 bilde 3

Når man lager pikekyss kan man egentlig lage akkurat så mye man vil. Det eneste man må passe på er å ha samme mengde av alle ingredienser. Start med å veie eggehvitene og gå ut i fra dette målet når du tilsetter resten av ingrediensene.  Ps: Ikke forhast deg slik jeg gjorde med kalde eggehviter. Det resulterte i at pikekyssene sprakk ;)

Feks:
100 g eggehviter
100 g sukker
100 g melis
Konditorfarge
Spiselig bladgull

Fremgangsmåte:
# Pisk eggehvitene på middels hastighet til de begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

# Tilsett melisen når blandingen er stiv. Pisk til marengsen er så stiv at den står av seg selv.

# Farg marengsen i den fargen du ønsker. Jeg brukte gelefarge fra Wilton. Skrap ut marengsen av bollen og bruk en sprøytetipp du liker. Jeg gikk for en helt rund.

# Finn frem bladgullet, ta en tannpirker eller lignende og skrap av litt av flaket. Plassèr det på marengsen. Gjenta til du synes det er nok gull. Stek på 120 grader i ca 30-40 minutter, det kommer veldig an på hvor store du lager dem og hvor seige du vil ha dem i midten.

 

 

Hvasynes Du?

*