Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Fransk sjokoladekake uten hvetemel

Denne franske sjokoladekaken bakte jeg under min deltakelse i Hele Norge Baker, og den imponerte til og med Pascal, fordi den minnet ham om en kake moren bakte til ham under oppveksten.
Kaken er enkel og rask å lage, og perfekt med bringebærcoulis eller sorbet til.

Sjokoladekaken:
340 g sjokolade 60%
85 gram usaltet smør
5 store egg
85 gram sukker
2 ts melis

Smelt sjokoladen sammen med smøret på svak varme, eller bruk vannbad.
Rør godt, slik at smør og sjokolade blandes.
Skill eggene og visp en tykk eggedosis av eggeplommene og sukkeret.
Stivpisk eggehvitene.
(Pass på at bollen er fri for fett, hvis ikke vil ikke eggehvitene bli stive, og kollapse.)
Bland sjokoladeblandingen og eggedosisen.
Vend eggehvitene inn.
Ikke slå ut luften fullstendig, det er disse som hever kaken fremfor hvetemel og bakepulver.
Blandingen kan virke litt vanskelig å håndtere før alle eggehvitene er tilsatt, men det blir bra tilslutt.
Helles i en smurt springform og stekes på 175 grader til kaken begynner å sprekke opp i kantene slik som på bildet.
Dette er et tegn på at den er ferdig.
Ovner varierer veldig, men en steketid på ca 30 min på varmluft er et godt ca- estimat.

Avkjøl kaken og strø pistasjnøtter og melis over det hele.

Bringebærcoulis:
Balsamico
2 ss sukker
1 kurv bringebær
1 sitron

Reduser litt balsamico mens du rører inn sukker.
Knus bringebær i stavmikseren, og sil av frøene.
Smak til forholdet mellom balsamico og de silte bringebærene.
Tilsett litt sitron.
Servér ved siden av kaken.

Foto: Rune Bendiksen/TV3

Foto: Rune Bendiksen/TV3

 

/Thea Caroline

Hvasynes Du?

*