Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Wienerstang

wienerstang

wienerstang

wienerstang

Det er lite som slår gjærbakst.
Prøv denne wienerstangen neste gang du baker,
den er ikke tidkrevende på samme måte som andre bakverk der man lager butterdeig fra bunnen av.. : )

Wienerdeig:
50 g gjær (fersk eller tørr)
2,5 dl melk (kald)
2 egg
2 ss sukker
8 dl mel
300 g smør (romtemperert)
Mel til utbaking

Du trenger også:
Makronfyll (kjøp i butikk eller lag selv)
Vaniljekrem (kjøp i butikk eller lag selv)
Sukker
Hakkede mandler
Egg til pensling
Melis til å drysse over

Makronfyll:
3 dl mandelmel
2 eggehviter
2 dl melis

Løs opp gjæren i melken, bland inn egg, sukker og mesteparten av melet.
Ha deigen på et melet bord og kjevle den ut til et rektangel, ca 1 cm tykt.
Spre smøret på halvparten av deigen, vend over den andre halvparten.
(Jeg brukte osteøvel og dyppet den jevnlig i vann mellom hvert drag)
Pass på at du ikke trykker smøret gjennom deigen, da blir det hull og gris.
Smøret skal ha samme konsistens som deigen.
Kjevle litt ut, brett deigen i tre, kjevle ut, gjenta to ganger til.
Legg på smør for hver omgang. Da får du 27 like lag.
Bruk godt med mel når du kjevler.
Deigen er nå klar til bruk.

Kjevle ut deigen 8-10 mm tykk, kutt til lange strimler, ca 15-20 cm brede.
Lag en stripe med makronfyll og en stripe med vaniljekrem.
Snitt sidene nedover på hver side, ca 4 cm inn.
Pensle med egg, brett over annenhver som en flette, pass på at
fyllet ikke tyter ut.
Legg stangen på et bakebrett eller i en brødform.
Pensle hele med egg, og dryss over hakkede mandler og sukker.
Hev i 40-50 minutter og stek på 190 grader i ca en halvtime.
Noe lenger i brødform.

Server med kaffe eller søtvin til :)
Deler av oppskriften er hentet fra boken Mat og vin av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal.

Hvasynes Du?

*