Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Valnøttbrød og fikensyltetøy

Nesten ingenting er bedre enn ferskt valnøttbrød, og dette brødet lover jeg at blir helt fantastisk!
Det trenger minimalt med innsats, men du må ha tid til å lage det… over natten :)

Valnøttbrød:
3 dl kaldt vann
5 – 10 gram fersk eller tørr gjær
2 ts salt
2 ss honning
150 gram havremel
200 gram hvetemel
150 gram valnøtter

Rør ut gjæren i vannet, sammen med honningen og saltet.
Tilsett resten av ingrediensene.
Rør deigen sammen.

Dersom deigen er for rennende, tilsetter du mer hvete eller havremel, men ikke vær redd for at den er litt klissete.
Jeg lagde mitt eget havremel ved å male havregryn med en stavmikser.
La deigen stå tildekket til heving på kjøkkenbenken natten over.

Skrap ut deigen på melet underlag og form den til en pen sirkel.
Legges enten rett på et bakepapir eller i kjele som tåler varme.
Heves igjen i èn time.

Pass på at ovnen er forvarmet på 245 grader når du skal steke brødet. Bruk varmluft.
Sett det inn, og vent i ca 20 minutter eller til brødet har en hul lyd når du dunker under.

Steketiden varierer mye fra ovn til ovn.

Fikensyltetøy: 
300 g tørket, bløtlagte, finhakkete fiken
2 dl vann fra bløtleggingen
2 kanelstenger
1 sitron (saften)
0,5 appelsin med skall skåret i skiver
150 g sukker

Legg fiknene i vann over natten eller minimum åtte timer.
Skjær dem i små terninger og bruk 2 dl av vannet fra bløtleggingen i en kasserolle.
La blandingen koke sammen med sitronsaften, kanelstengene,  og appelsinen i ca 25 minutter.
Tilsett sukkeret og la det putre i ti til 15 minutter til. Fjern kanelstangen og appelsinskallet og fyll over på et rent glass.

Server gjerne med en brie eller gorgonzola på nybakt valnøttbrød..

fikensyltøtøy

 

Fiken og valnøttbrød

gorgonzola

 

/Thea Caroline

 

Hvasynes Du?

*