Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/a/4/d/bakekatten.no/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604

Eltefritt valnøttbrød

 

bilde 4 bilde 1

bilde 3

Aij, Aij Aij! Dette brødet blir ikke lenge på kjøkkenbenken…. Dessverre er det ikke av det sunneste slaget og det er kanskje derfor det er så fristende å skjære seg en liten bit, og en liten bit til… og en til.  Oljen man putter i bunnen av gryten gir det et sprøtt lag det er vanskelig å si nei til, spesielt når det smaker litt salt.

Brødet mitt hevet over natten, så gjærmengden skulle nok vært redusert. Nettopp fordi det har hevet og så kollapset har jeg fått noen silketynne brødhinner på toppen av brødet, men brødet ble rustikt og pent nok allikevel. Kjøkkenmaskin trenger du ikke, det holder lenge med sleiva og deg : )

Ingredienser:
0,5 pakke gjær
2 ss honning
1 klype maldonsalt ( + 1-2 klyper til bunnen)
5 dl vann (37 c eller kaldere)
1 ts luftigere bakst
600 g hvetemel
2oo g valnøtter (hele)

Fremgangsmåte:
# Bland gjær, vann, honning og salt. Når dette er oppløst tilsetter du hvetemel og luftigere bakst. Bland alt med en sleiv. Tilsett hele valnøtter og rør dem inn.

# Ta frem en gryte som tåler ovnen. Hell i ca 2 ss olje og strø 1-2 klyper salt i bunnen. Hell deigen over. La heve under klede til dobbel størrelse. Sett rett i ovnen på 180c varmluft og stek i rundt 50 – 60 min eller til brødet har en hul lyd når du hvelver det ut.  Smaker nydelig både med og uten pålegg.

bilde 3

Hvasynes Du?

*