Bløtkake med marsipanlokk

Bløtkake er i utgangspunktet ikke min favorittkake, men med vaniljekrem og marsipanlokk smaker det plutselig mye bedre! Med noen friske, nykuttede jordbær innvendig sommerstid synes jeg denne kaken blir som en perfekt drøm…

Dette trenger du:

Kakebunn:
8 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Vaniljekrem: 
4 eggeplommer
4 dl melk
1 dl lys sirup
1 ss vaniljesukker
1 vaniljestang
2 ss potetmel
9 dl kremfløte

Jordbærsyltetøy
Friske jordbær (valgfritt)
Amaretto eller melk

Pisk egg og sukker til eggedosis.
For at sukkerbunnen skal bli vellykket må denne piskes svært lenge.
Eggedosisen skal bli ganske stiv. Bruk allikevel ikke høyeste hastighet. Dette vil bare gi for mye luft i røren og bidra til at den detter sammen etter steking.

Vend inn siktet potetmel, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker med en bred slikkepott.
Stekes i tre former (22 cm i diameter) i ca 35 min. på 175 c eller i en litt større form, dersom du behersker å dele sukkerbrødet i pene lag etterpå.

Når de er ferdig stekte avkjøles og hvelves sukkerbrødet/ene ut på en rist til avkjøling.

Visp så sammen alle ingrediensene til vaniljekremen, men ikke bruk vaniljesukkeret og kremfløten enda. Frøene fra vaniljestangen kan skrapes ut og vispes sammen med alt det andre. Kok forsiktig opp til kremen har tyknet. Tilsett vaniljesukker, og avkjøl.
Visp deretter inn pisket kremfløte og bland i den kalde vaniljekremen.
Legg gjerne noe av den rene kremfløten til side til bruk etterpå.

Begynn å montere kaken. Bland 3 dl amaretto med 3 dl vann og fordel rundt 2 dl av amarettoblandingen (mandel-likøren) utover sukkerbrødene. Bruker du melk skvetter du over til sukkerbrødene er litt bløte.
Smør over med jordbærsyltetøy, evt. nyskårete jordbær, og deretter vaniljekrem. Gjenta dette på alle tre bunnene mens du stabler dem oppå hverandre. Legg det meste av vaniljekremen i midten av kaken når du bygger den, slik at kaken får en rund form.

Dekk kaken med ren krem om du har noe igjen, før du legger marsipanlokk på toppen av kaken.  (Sukker i kremen under marsipanen vil få kaken til å svette på sikt)

Trikset med å få til et pent lokk uten folder er å kjevle lokket stort nok i utgangspunktet. Med et lokk som bare er litt for stort vil du få vanskeligheter med å få pene kanter.

Pynt med roser, melis eller det du selv føler for.

bløtkake

Marsipankake

 

/Thea Caroline

 

Hvasynes Du?

*